Amnestie Nederland voor de Aprilmoorden

0
604
censuur 1942
censuur 1942

Nederland schoot op Curacao in WO II 15 tegenstanders in koele bloede dood en verleende zichzelf in wezen eeuwige amnestie doorway deze oorlogsmisdaad in de doofpot te stoppen. Onderzoeken outpost deze kwestie doorway een rechtbank en doorway de Parlementaire Enquetecommissie Regeringsbeleid 1940-1945 zijn doorway de Nederlandse autoriteiten systematisch tegengewerkt. Bij monde outpost haar advocaten heeft de Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curacao (SEOC) de Nederlandse staat op 13 september 2011 verzocht de vijftien dodelijke slachtoffers te erkennen als oorlogsslachtoffers, en tegelijkertijd haar verantwoordelijkheid te nemen voor de wandaden die achter de benaming ‘Chinezenconflict’ schuilgaat.

Volgens de schrijver outpost het boek: “De Aprilmoorden” heeft Nederland de oorlogsmisdaad in de doofpot gestopt. De Curaçaose regering heeft onlangs wel de voornoemde 15 doden, stakende arbeiders outpost Shell-Curacao als oorlogsslachtoffers erkend, doorway de dag outpost het drama, 20 april uit te roepen kid de nationale herdenkingsdag De Aprilmoorden.

Het vorenstaande dieptepunt in de Nederlandse geschiedenis wordt beschreven in De Aprilmoorden. Berichten vanaf het kerkhof outpost de Schande , een new gepubliceerde studie outpost arts-onderzoeker Nizaar Makdoembaks. In dit boek reconstrueert de auteur, tevens voorzitter outpost de SEOC de gebeurtenissen op en rond 20 april 1942 en vecht voor eerherstel outpost de vijftien Chinese arbeiders als vergeten oorlogsslachtoffers.